Istra ima jedan od najboljih talijanskih restorana u svijetu

TZŽ referenca: Istarska
Objavljeno: uto, 10.01.2023 - 15:12
Agli Amici Rovinj nagrađen u Italiji
50topitaly.it
Restoran u Rovinju je među 50 najboljih talijanskih restorana na svijetu za 2023.

Na svečanom događaju posvećenom talijanskoj kuhinji - Gran Galà della Cucina Italiana - održanom koncem prošle godine, proglašeno je 50 najboljih talijanskih restorana na svijetu za 2023.

Među dobitnicima ove posebne nagrade, na visokom 11. mjestu našao se i proslavljeni restoran „Agli Amici Rovinj“ kojem je vlasnik čuveni talijanski chef Emanuele Scarello.

Dodjelu je u milanskom kazalištu San Babila organizirao 50 Top Italy, online vodič za izvrsnost talijanskih proizvoda pod brendom Made in Italy, unutar i izvan granica Italije. Na ceremoniji je predstavljeno 50 najboljih talijanskih restorana u svjetskim razmjerima.

O rovinjskom restoranu u vodiču iščitavamo: „Emanuele i Michela Scarello su prije nešto više od godinu dana odlučili otvoriti prekrasni restoran izvan granica, no u blizini Italije, u Istri. Smješten na privlačnoj lokaciji između Grand Park Hotela Rovinj i gradske marine, kuhinja restorana Agli Amici Rovinj predstavlja vrhunac talijanske gastronomije u ovom trenutku. Ovdje ćete pronaći suvremenost koja ne zaboravlja svoje korijene i stoga postaje čitljiva svima, jela prezentirana na drugačiji način uz korištenje najkvalitetnijih namirnica.” Prema izboru vodiča 50 Top Italy 2023 za najbolji talijanski restoran na svijetu proglašen je „Da Vittorio” u Šangaju u Kini.