HeadOnEast – kreni na istok, na drugi dio Vinskog mjeseca

TZŽ referenca: Osječko-baranjska
Objavljeno: pet, 02.06.2023 - 14:09
Večer vina & umjetnosti
Lux produkcija by Marko Banić
Finale proljetno-ljetnih vinskih događanja, popularne Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, održat će se prvoga vikenda u srpnju

Zahvaljujući obilnim „nebeskim kapljicama“ koje su neka od planiranih proljetnih vinskih događanja pomaknule na kasnije datume, mjesec vinskog hedonizma na hrvatskom istoku ove godine traje još dulje, što znači da i dalje stignete uživati u vrhunskim vinima Slavonije, Baranje i hrvatskog Podunavlja!

Tijekom mjeseca lipnja očekuju vas redom: 10. lipnja Aljmaška ribarska noć u pitomom slavonskom selu nedaleko od ušća Drave i Dunava u erdutskom vinogorju; 10. lipnja Bure kulture na vidikovcu usred bujnih i pitoresknih vinograda vinarije Belje u baranjskom vinogorju; 16. lipnja GO Grow de Monde u Osijeku, međunarodna konferencija posvećena graševini, u srednjoj Europi poznatoj i kao velški i talijanski rizling, a zatim 23. i 24. lipnja Vinatlon u Zmajevcu tijekom kojega ćete moći obići brojne baranjske podrume. Istoga vikenda možete uživati i u vinskim kapljicama bajkovitog đakovačkog vinogorja uz otvorene podrume Mandićevca 23. i Trnave 24. lipnja kad će se održati i Bonavita, izložba i ocjenjivanje vina uz svjetsku smotru folklora Đakovački vezovi.

Do finala proljetno-ljetnih vinskih događanja, popularne Večeri vina i umjetnosti u Osijeku koja će se održati prvoga vikenda u srpnju imat ćete vremena skoknuti i do mora, ali najbolje osvježenje, vjerujte nam, doživjet ćete ako svoj hedonistički vikend upotpunite posjetom jednoj od pješčanih plaža na Dravi i Dunavu, uz čašu savršeno rashlađenog, ljetnog vinskog koktela.

Dodatne informacije o vinskim događanjima, kao i inspiraciju za ranoljetni vikend u Slavoniji, Baranji i hrvatskom Podunavlju potražite na web stranici Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.