'Giro di Kutina 8' – dječje utrke i utrke za odrasle

TZŽ referenca: Sisačko-moslavačka
Objavljeno: pon, 29.08.2022 - 11:58
Giro di Kutina
TZ Sisačko-moslavačke
Ove subote brojna djeca i odrasli trčat će gradskom šetnicom i oko gradskog bazena

U sklopu manifestacije 'Kutinsko ljeto 2022.' koje je koordinator Turistička zajednica grada Kutine, a pokrovitelj Grad Kutina, na području gradskog bazena u Kutini u subotu 3. rujna održat će se 'Giro di Kutina 8'. Riječ je o dječjim utrkama i utrkama za odrasle koje organiziraju Zajednica Talijana Dante Moslavina i Atletski klub 'Maratonjare' Kutina. Početak je u 10 sati.

Događaj se dijeli na dječje utrke i na utrku na 5 kilometara (1,2 km cesta + 3,8 km trail), a zbog izrazito velike zainteresiranosti limit natjecatelja povećan je na 280. Startnina se ne plaća, a preuzimanje startnih brojeva bit će moguće u subotu, na dan utrke do 9:30 sati (Gradski bazen) ili dan ranije, 2.9.2022., od 19 do 20 sati u prostorijama Zajednice Talijana Dante Moslavina (Ulica Andrije Hebranga 13, 44320 Kutina).

DJEČJE UTRKE:

Dječje utrke se trče na gradskoj šetnici u sportskom parku u smjeru gradskog bazena, a startaju rasporedom prema sljedećim kategorijama:

Predškolke – 200m
Predškolci – 200m

1. – 2. razred – djevojčice - 400m 
1. – 2. razred – dječaci - 400m 
3. – 4. razred – djevojčice – 600m
3. – 4. razred – dječaci – 600m
5. – 6. razred – djevojčice – 800m
5. – 6. razred – dječaci – 800m
7. – 8. razred – djevojčice – 1000m
7. – 8. razred – dječaci – 1000m

UTRKA 5 km:

Utrka na 5 kilometara vodi novom gradskom šetnicom u dužini od 1,2 km i nastavlja se novouređenom poučnom stazom u šumi „Turski stol“ u dužini od 3,8 kilometara. Prijave za utrku traju zaključno s 26.8.2022. u 23:59 sati ili do popunjenosti limita utrke (280) na internetskoj platformi utrka.com ili na e-mail adresu: [email protected].

Startni paket uključuje majicu s logom utrke, okrijepu za vrijeme i nakon utrke za sve sudionike, elektronsko mjerenje vremena, startni broj te medalje za svu djecu na dječjim utrkama. Nagrade obuhvaćaju pehare (pobjednici) i medalje za prvo troje m/ž u svakoj utrci te pehare za 1. - 3. mjesto EKIPNO (zbrajaju se najbrža 3 muška + 2 ženska rezultata na utrci na 5km iz istog tima).

Osim sportsko-rekreativnog karaktera, kao svake godine 'Giro di Kutina 8' imat će i humanitarni karakter (dobrovoljna donacija). Na dan utrke moći će se dobrovoljno humanitarno donirati sredstva za teško oboljelu sugrađanku koja boluje od teške autoimune bolesti ALS - Amiotrofična lateralna skleroza.

U proteklim izdanjima humanitarne utrke Giro di Kutina dobrovoljno se pomagalo mnogim potrebitim skupinama: za djecu slabijeg imovinskog stanja (za dječje obroke u školi potrebitima), udruzi osobama s invaliditetom 'Vukovarske iskrice', udruzi 'Veliko srce, malom srcu', zakladi Ivanova kuća u Kutini koja brine i pomaže oboljelima od demencije i Alzheimereove bolesti te udruzi 'Topot' koja se bavi terapijsko rehabilitacijskim jahanjem.

Utrka je besplatna, u što se ubrajaju: majice, okrijepa, broj s čipom, elektronsko mjerenje, medalje za dječje utrke, medalje za najbolje, pehari za najbolje, ekipni pehari, pokloni sponzora, humanitarna nota te garantirana zabava! Među partnerima i pokroviteljima ovog sportsko-rekreativnog događanja humanitarnog karaktera nalaze se Grad Kutina, Turistička zajednica grada Kutine, Talijanska Unija, Sportski centar Kutina te mnogi drugi koji su prepoznali veličinu 'Gira'.