Festival varaždinskih dvorišta 2022.

TZŽ referenca: Varaždin
Objavljeno: pon, 20.06.2022 - 12:25
Festival varaždinskih dvorišta nastavlja se na početkom lipnja započet i gotovo nepregledan niz događanja

Vikend u Varaždinu je uvijek odlična ideja, a još bolja postaje kad se u njemu održava jedna od brojnih manifestacija koji su mu i priskrbili epitet „grada festivala“. Festivalska sezona u Varaždinu traje praktički cijele godine, no ljeto je doba kada predivne povijesne ulice Varaždina zaista rastvore svoja raskošna krila te ponude zaista impozantan izbor programa i sadržaja s posebnim naglaskom na vikend. 

I dok čast zatvaranja te ljetne varaždinske festivalske sezone pripada slavnom, velikom i nezamjenjivom Špancirfestu, svojevrsni početak obilježen je "Festivalom varaždinskih dvorišta". Ova manifestacija nastavlja se na početkom lipnja započet i gotovo nepregledan niz događanja pod brendom „Ljeta u Varaždinu“, dok ideja, šarm i raznolikost "Festivala varaždinskih dvorišta" festivalski varaždinski vikend v još posebnijim od ostalih. 

Festival je pokrenut upravo kako bi se bogata turistička i kulturna ponuda Varaždina i njegove obnovljene i uređene povijesne jezgre dodatno začinila, oplemenila i nadopunila te stvorio sadržaj koji će „vikend u Varaždinu“ od uvijek odlične ideje učiniti nezaobilaznim za sve željne malo odmaka i zabave prije godišnjeg odmora.

Ideja festivala je zapravo jednostavna. Povijesna jezgra Varaždina; zanimljiva, uređena i lijepa iza raznobojnih „haustora“ skriva brojne i jednako lijepe prostore gradskih dvorišta. Ti prostori često su brižno čuvane oaze privatnosti Varaždinaca, prozori u stvarni, ali od očiju posjetitelja, uglavnom skriveni život grada.

"Festival varaždinskih dvorišta" javnosti otvara upravo te prostore, ispunjava ih raznolikim sadržajima: glazbom, modom, umjetnošću, gastronomijom, radionicama te, barem na jedan vikend, povezuje javni i privatni Varaždin u šarmantnu mješavinu zabave, druženja, kulture, glazbe i hedonizma.