9. Hrvatski festival kiparenja motornom pilom u Salinovcu

TZŽ referenca: Ivanec
Objavljeno: pon, 10.06.2024 - 10:43
Pozivnica
Društvo za sportsku rekreaciju Salinovec
Festival pruža posjetiteljima priliku da promatraju sam proces stvaranja skulptura od početka do kraja

Hrvatski festival kiparenja motornom pilom jedinstvena je manifestacija koja se održava u Hrvatskoj već devetu godinu zaredom. Ove godine, festival će se održati 15. i 16. lipnja i donijeti svestranu izložbu kreativnosti, umjetnosti i vještine kroz jedinstvenu upotrebu motornih pila kao alata za stvaranje skulptura.

Smješten u slikovitom okruženju prirode u malom mjestu Salinovec na području grada Ivanca, festival okuplja umjetnike iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, koji koriste motornu pilu kao svoje glavno oruđe za oblikovanje drva. Ovi majstori kipari demonstriraju svoje umijeće i tehniku kako bi stvorili nevjerojatne skulpture iz jednog komada drveta.

Festival pruža posjetiteljima priliku da promatraju sam proces stvaranja skulptura od početka do kraja. Svatko tko posjeti festival ima priliku vidjeti umjetnike kako izrađuju veličanstvene figure, životinje, apstraktne oblike i mnoge druge fascinantne kreacije. Gledatelji će biti zadivljeni brzinom, preciznošću i kreativnošću koju umjetnici pokazuju dok koriste motornu pilu kako bi oblikovali drvo.

Posjetitelji će moći uživati u ukusnoj hrani, osvježavajućim pićima i opuštenoj atmosferi, dok istovremeno uživaju u prekrasnim umjetničkim djelima. Ovogodišnje izdanje festivala kiparenja motornom pilom će biti najveće do sada, s dosad najvećim brojem sudionika, čak 15 od kojih je 9 iz inozemstva (Slovačka, Slovenija i Mađarska).

Dakle, 15. i 16. lipnja, rezervirajte vrijeme u svom kalendaru i pripremite se za nevjerojatno iskustvo na 9. Hrvatskom festivalu kiparenja motornom pilom. Doživite spoj umjetnosti i prirode, i istražite maštovite skulpture koje oduzimaju dah.