20. Liburnia Jazz Festival u Opatiji – Jazz must go on!

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: uto, 23.06.2020 - 12:03
20. Liburnia Jazz Festival
HTZ

Na radost svih ljubitelja glazbe, Liburnia Jazz Festival ne odustaje jer JAZZ MUST GO ON! Održat će se u Opatiji od 3. do 5. srpnja i ove godine proslaviti svoj veliki jubilej - 20. rođendan te tom prilikom okuplja i najbolje hrvatske jazziste. Igrom sudbine, ispalo je da su ove godine to upravo liburnijski glazbenici: Branimir Gazdik i Ivan Pešut dobitnici su ovogodišnje nagrade Porin za najbolju jazz skladbu i najbolji instrumentalni album, Bruno Mičetić koji je osvojio sve hrvatske pozornice i izdao novi album te Elvis Stanić koji je pomladio i izokrenuo pristup vlastitim kompozicijama. Tu je i trešnja na vrhu rođendanske torte - Festival završava na Jazz boatu s Jed Becker's Blues triom.

Neki od glazbenika koji ove godine nastupaju na Liburnia Jazz Festivalu dolazili su na koncerte još kao tinejdžeri, prvi put susreli se s jazzom slušajući velikane, da bi kasnije i sami izrasli u eminentne hrvatske jazz glazbenike poput Vedrana i Zvjezdana Ružića, Brune Mičetića, Albe Nacinovich i Damjna Grbca.

Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna za sve koncerte mogu se kupiti na prodajnim mjestima i online na www.mojkarte.hr kao i sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu. Ulaznice za Jazz Boat mogu se kupiti isključivo u pretprodaji, a s obzirom na ograničen broj mjesta na brodu, organizatori savjetuju da se to učini što prije.