U Hrvatskoj na studijskom putovanju sudjeluje 60 mađarskih agenata

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 06.04.2017 - 16:32

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s TZ Istre i TZ Grada Zagreba, u razdoblju od 6. do 9. travnja 2017. godine organizira studijsko putovanje Mađarske udruge putničkih agencija (MUISZ). Ovom putovanju, na kojem sudjeluje ukupno 60 agenata, prisustvuje i predsjednik MUISZ-a Bálint Erdei te zamjenik generalnog tajnika UNWTO-a Zoltan Somogy. U sklopu programa, odnosno prvog dana boravka u Zagrebu, agente je primio državni tajnik Frano Matušić u Ministarstvu turizma, dok će se drugog dana boravka u Zagrebu održati i Godišnji sastanak udruge MUISZ. Nakon toga je predviđen polazak za Istru gdje će sudionici putovanja obići Poreč, Rovinj, Umag, Motovun i Momjan.   

Važnost ovog studijskog putovanja je naglasio i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji je istaknuo da je Hrvatska, kada su pitanju inozemne ljetne odmorišne destinacije za mađarske turiste, na prvom mjestu. „Iako na mađarskom tržištu imamo vrlo stabilnu poziciju koja vrlo pozitivno utječe na ukupan turistički promet, svjesni smo kako mađarski turisti u Hrvatsku dolaze uglavnom individualno, dok organizirano dolazi njih oko 20 posto. Vjerujemo i nadamo se kako će aktivnosti poput ovog studijskog putovanja pozitivno utjecati na taj omjer, a samim time i na dodatno pozicioniranje Hrvatske na ovom tržištu“, izjavio je direktor Ivičić.

MUISZ je jedna od najuglednijih mađarskih udruga u turističkoj djelatnosti koja djeluje već 42 godine. Udruga ima 178 članica među kojima su i mađarske putničke agencije koje realiziraju preko 80 posto ukupnog organiziranog turističkog prometa u Mađarskoj. Udruga je posebno zapažena i kao jedan od najjačih lobija u korist turističke djelatnosti u Mađarskoj, što je i razlog izuzetno dobre medijske popraćenosti njihovih aktivnosti. Počasni su član Udruge hrvatskih putničkih agencija, kao i brojnih drugih međunarodnih organizacija i udruga kao što su ECTAA, RDA, EOCT, DRV i druge.