MUP predstavio mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 07.08.2017 - 15:47
MUP predstavio mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavilo je novu mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“  koja omogućava još sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj.
 
„Policija – sigurnost i povjerenje“, mobilna aplikacija Ministarstva unutarnjih poslova  za anonimne prijave policiji, nadograđena i prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik kako bi ju što lakše i učinkovitije koristili strani državljani koji će se uputiti u obilazak i razgledavanje mnogobrojnih turističkih lokacija, ali i često boraviti na moru, u planinama, na brdima ili uživati u drugim pustolovinama. 
 
Srećemo posebnu pažnju kako je aplikaciju moguće koristiti i kao poziv u pomoć ukoliko ste se izgubili i potrebno je organizirati traganje i spašavanje. U takvim slučajevima obavezno omogućite lokaciju uređaja kako bi hitne službe mogle utvrditi vašu točnu lokaciju. Fotografijom okoline  ili video zapisom možete zatražiti pomoć u situacijama u kojima možda iz sigurnosnih razloga nije moguće obaviti poziv ili niste u mogućnosti objasniti gdje se točno nalazite. U toj situaciji prijava poslana putem aplikacije pokazati će vaše točne geografske koordinate.

MUP predstavio mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“

Još jednom naglašavamo kako je aplikacija u potpunosti učinkovita kada dozvolite lokaciju uređaja, a način slanja dojava je vrlo jednostavan: osoba pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate. 

Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi.

Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na tri mobilna operativna sustava: Android,  iOS i  Windows Phone OS.
 
Aplikaciju za svoj pametni telefon preuzmite na sljedećim linkovima:

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

Windows
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

Apple
https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8