Izabrani direktori predstavništva Hrvatske turističke zajednice

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 26.09.2017 - 13:21

Danas je u Glavnom uredu HTZ-a održana 23. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a, na kojoj su članovi vijeća usvojili prijedloge odluka o imenovanju direktora predstavništva, a koja su bila obuhvaćena javnim natječajem. Riječ je o predstavništvima u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Beneluxu, Njemačkoj – gdje je natječaj obuhvaćao mjesto direktora predstavništva i voditelja ispostave, Rusiji te SAD-u. Natječaj je obuhvaćao i predstavništva u Mađarskoj i Slovačkoj, gdje su uredima rukovodili voditelji ureda, bez statusa direktora ili direktorice imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a. Sjednicu je vodio ministar turizma Gari Cappelli, uz prisustvo direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića.

„Hrvatska je danas jedna od najtraženijih turističkih destinacija, a kako bi nastavili jačati našu prepoznatljivost i prisutnost na nekim od najvećih emitivnih tržišta, moramo se kontinuirano unapređivati te pratiti trendove i primjenjivati inovativne načine promocije. Vjerujem kako će izabrani direktori svojim znanjem, iskustvom te entuzijazmom koju su pokazali napraviti pozitivan iskorak i potvrditi Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih turističkih destinacija“, istaknuo je ministar Cappelli te nadodao kako od direktora predstavništva očekuje proaktivan pristup u privlačenju novih tržišnih segmenata te predstavljanju ponuda koje će Hrvatsku dodatno pozicionirati kao cjelogodišnju destinaciju.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić je naglasio kako od svih direktora očekuje snažan doprinos u ostvarenju strateških ciljeva hrvatskog turizma. „Vjerujem kako smo putem ovog natječaja došli do najboljih kandidata koji će svojim radom dati snažan i pozitivan doprinos budućim kretanjima hrvatskog turizma. Očekujem nove, inovativne i zanimljive prijedloge iz kojih će biti jasno vidljive buduće aktivnosti predstavništva. Inzistirat ću na visokom stupnju profesionalnosti te timskom radu jer je kvalitetna mreža predstavništva izrazito bitan faktor u promociji Hrvatske“, zaključio je direktor Staničić.

Na nove mandate tako su jednoglasno imenovani sljedeći direktori predstavništva:

  • Nera Miličić za Njemačku (voditeljica ispostave u Münchenu)

  • Viviana Vukelić za Italiju (pokriva i tržište Španjolske)

  • Agnieszka Anna Puszczewicz za Poljsku

  • Romeo Draghicchio za Njemačku (reizbor)

  • Danijela Mihalić Đurica za Francusku (reizbor)

  • Ivan Novak za Benelux (reizbor)

  • Ina Rodin za SAD (pokriva i tržište Kanade) - (reizbor)

  • Rajko Ružička za Rusiju (pokriva i Ukrajinu te druga tržišta regije) - (reizbor)

 

Glede radnog mjesta direktora/ice predstavništva HTZ-a u Mađarskoj sa sjedištem u Budimpešti te radnog mjesta direktora/ice predstavništva HTZ-a u Slovačkoj sa sjedištem u Bratislavi, prema riječima Barbare Mesić, predsjednice Povjerenstva za evaluaciju kandidatura pristiglih u okviru ovog natječaja, Turističkom vijeću je predloženo ponovno raspisivanje natječaja za ista, zajedno s natječajem za rukovodeća radna mjesta u predstavništvima predviđena za objavu tijekom prve polovine 2018. godine. Navedeno je predloženo s ciljem prikupljanja većeg broja natječajnih prijava kandidata s adekvatnim kompetencijama za predstavljanje Hrvatske turističke zajednice na predmetnim tržištima.

Dodajemo kako su članovi vijeća usvojili i prijedloge odluka o osnivanju Povjerenstva za Udruženo oglašavanje u 2018. godini te Povjerenstva za strateške projekte u 2018. godini.